תרופות ועוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/11/2007 | 13:18 | מאת: שמואל

שלום רב, עקב התקפי חרדה ודיכאון הנני מקבל על פי המלצת פסיכיאטר סרוקסאט + לוריוואן כדלקמן: 1. סרוקסאט התחלתי חודש 20 מ"ג והומלץ להעלות ל 40 מ"ג (בהדרגה 30 מ"ג שבוע ימים ואח"כ 40 מ"ג). 2. לוריוואן 1 מ"ג בבוקר ו/או לחלק 1/2 כדור בוקר 1/2 כדור ערב. כיום אני עם 30 מ"ג כשבוע (כאשר לפני כן חודש נטלתי 20 מ"ג). עדין אני תלותי בלוריוואן ולא מצליח להיגמל. האם זה הזמן להיגמל או להמתין עוד להשפעת הסרוקסאט במינון 40 מ"ג. לוריוואן - האם נכון ליטול תחת הלשון או עם מעט מים? האם משנה עם או אחרי אוכל?

01/12/2007 | 22:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שמואל שלום, לא כדאי להפסיק את הלוריואן עד שקיים שיפור משמעותי בחרדה הקשור לסרוקסאט. אין חשיבות לאופן הנטילה של הלוריואן מבחינת היעילות. אופן הנטילה יכול להשפיע רק על הזמן הלוקח מהנטילה עד להשפעה המיטיבה. כשלוקחים מתחת ללשון התרופה משפיעה הכי מהר, וכשנוטלים עם אוכל היא מתחילה הלשפיע הכי לאט. אבל האפקט הסופי (נאמר- כשעה אחרי הנטילה) זהה ללא קשר לאופן הנטילה.

03/12/2007 | 21:07 | מאת: שמואל

שאלה נוספת לגבי סרוקסאט: נתבקשתי ליטול לאחר ארוחת צהרים 30 מ"ג ולעלות ל 40 מ"ג. האם מומלץ לבלוע בבת אחת 40 מ"ג או לחלק לצהריים וערב?

03/12/2007 | 22:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אין חשיבות לכך. איך שנוח לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה