טיפול תרופתי בדכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/11/2007 | 00:11 | מאת: יעל

שלום, קיבלתי המלצה מפסיכיאטר על לקיחת תרופה (צימבלטה?) בעקבות דכאון אחרי לידה. אני כרגע מניקה ומעוניינת להמשיך להניק (על אף שידוע לי שלהנקה עלולה להיות השפעה על הדכאון). האם קיימות תרופות שאוכל לקחת ולהמשיך להניק? תודה!

01/12/2007 | 10:40 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, המידע בענין השפעת תרופות נוגדות דיכאון על הילוד בזמן הנקה הוא מוגבל. למרות זאת, יש מחקרים שלא הראו נזק לילוד בתרופות מסויימות, אבל הם נעשו על קבוצות קטנות ולאורך זמן מוגבל. על סימבאלטה כמעט ואין בכלל מידע. ככלל לא הייתי ממליץ לשלב הנקה וטיפול נוגד דיכאון. עדיף להפסיק להניק או לחילופין לנסות טיפול פסיכולוגי (כמו טיפול קוגנטיבי-התנהגותי) במקום תרופות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה