וואבן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/11/2007 | 19:16 | מאת: א' מהצפון

יש לי שאלה: כמי שסובלת מחרדות קשות, אנ י לוקחת וואבן לפי הצורך. לאחרונה לקחתי הרבה יחסית. הבנתי שלוואבן מתמכרים רק לעיתים נדירות. אבל, אם מתמכרים, האם אחר כך ניתן להגמל לאחר שבועיים שלושה של הפסקה? ואם אח"כ שוב צריך, האם היעילות היא אותה יעילות? אגב, כדור אחד לא עוזר לי אף פעם. שניים שלושה זה כבר יותר הגיוני. ובקשר למה שאמרת לדנה בנושא הדיכאון, שהדכאון מחמיר עם השנים, זה ממש ממש לא מעודד......... ובנושא הנוראדרנלין בבקשה תסביר על מה הוא פועל והאם הוא מרגיע גם את המחשבות? תודה.

29/11/2007 | 06:44 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, הרבה שאלות.... ננסה לעשות סדר: 1. נכון, בד"כ לא מתמכרים לואבן, אבל זה יכול לקרות. בכדי להקל על ההפסקה בטיפול, כדאי לעשות את ההפסקה בהדרגה עם ירידה הדרגתית במינון. אם מדי פעם תעשי הפסקה של שבוע עד 10 ימים בטיפול לא תתמכרי. 2. אין בעיה לחזור לטיפול בהמשך וההשפעה תהיה בדיוק אותה השפעה כמו קודם (דבר שלא מובטח בתרופות אחרות, כמו נוגדי דיכאון). 3. נוראדרנלין הוא חמר במוח שקשור בעיקר לדיכאון. חלק מהתרופות נוגדות הדיכאון עובדות על העלאת הנוראדרנלין לצורך שיפור בדיכאון. הוא לא משפיע כל-כך על חרדה ולא על מחשבות חרדתיות.

29/11/2007 | 12:02 | מאת: א' מהצפון

לתשובה מספר 1: לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר מידי פעם. לתשובה מספר 3: מה ניתןלעשות תרופתית נגד חרדות שנמשכות שנים? הרי אני צריכה לתפקד. קשה לתפקד כשכואבת הבטן ורועדים......

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה