ואבן מרופא משפחה - המשך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/11/2007 | 19:12 | מאת: משתתף בפורום

באחד הפורומים באינטרנט קראתי מישהו שטען שכאשר רופא משפחה בקופת חולים רושם לך תרופה פסיכיאטרית כמו ואבן הוא מעביר על כך דיווח למשרד הבריאות, האם הדבר נכון ? האם רק חולים כרוניים נוטלים תרופות הרגעה כמו ואבן או שיתכן שגם אדם בריא בדרך כלל יקבל מרופא המשפחה ואבן (או תרופה פסיכיאטרית שונה מאותה משפחה) לצורך הרגעה ?

29/11/2007 | 06:35 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, רופאי משפחה מוסמכים לרשום מגוון גדול מאד של תרופות, בינהן גם סוגים שונים של תרופות פסיכיאטריות, כמו ואבן. אין דיווח ישיר מרופאי משפחה למשרד הבריאות על חולים הנוטלים תרופות פסיכיאטריות. הרופא מחוייב להעביר דיווח רק אם הוא חושב שמצבו הרפואי (גופני או נפשי) של האדם עלול לסכן אותו בנהיגה, ואז האדם מוזמן לועדה שתבחן את יכולותיו ומצבו. מהכרותי רוב רופאי המשפחה לא מדווחים על מטופלים כאלה גם שהמצב מחייב דיווח. כלומר, קיים אפילו תת-דיווח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה