הרגשה של חנק וגוש בגרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/11/2007 | 09:00 | מאת: דנה

שלום דוקטור, אחרי כל הבדיקות שעברתי שהיו תקינות , אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר שנה . אני לוקחת כבר כמה חודשים Alpralid 0.5 , בהתחלה זה עזר , אבל כנראה שהגוף התרגל והתרופה הפסיקה להשפיע ניסיתי קסנקס וזה לא עזר , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים . היתי אצל פסיכיאטר והוא אמר שהרגשה כמו שיש לי זה אומר שזה מצב חרדה , אבל אני לא מרגישה ממש בלחץ ... מה שמפריע זה מחנק וגוש שתקוע לי בגרון כבר שנה. הוא רשם לי ציפרלקס 10 מג + Alpralid עד שציפלקס יתחיל להשפיע , השאלה שלי העם ציפרלקס עוזר לשחרר את הגרון ? ועם יש איזה תופעות אחרי נטילת התרופה ... תודה מראש דנה

28/11/2007 | 22:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דנה שלום, אני מסכים עם הפסיכיאטר שלך. הרבה פעמים גוש בגרון הוא ביטוי לחרדה שלא מרגישים אותה מבחינה נפשית והיא מתנתבת למקום גופני. ציפרלקס הוא טיפול מצויין כמעט ללא תופעות לואי. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה