דלוזיות הפיכות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/11/2007 | 20:51 | מאת: סיגל

יש לי שאלה בקשר למחשבות שווא : האם אדם מופנם יכול לסבול מדלוזיות כתוצאה מבעיות בתקשורת? לדוגמה, אם אדם חושד שעקבו אחריו לאחר שגילה שמישהו יודע עליו דברים שלא היה יכול לדעת בדרך אחרת, ואדם זה מתבייש וחושש לשאול איך מידע זה הגיע אליו, האם מצב זה עלול לגרום לדלוזיות פרנואידיות קשות אבל הפיכות אם יתאפשר לברר בדיוק כיצד הגיע המידע לאדם השני? (ויתכן שגם יתברר שמדובר בצרוף מקרים או בפרוש לא נכון לדברים שאמר ה"חשוד"). זאת, כמובן, בתנאי שהתשובה תהיה כנה ולא מושפעת מחשש לפגוע באדם החושד שמתגלה כשברירי? אני מקווה שהצלחתי לנסח את השאלה באופן ברור עד כמה שניתן. תודה מראש.

28/11/2007 | 22:18 | מאת: ד"ר עופר שמגר

סיגל שלום, נדמה לי שהבהרת את עצמך היטב. דלוזיה, בהגדרה, אינה ניתנת לשינוי ע"י שיכנוע הגיוני. לכן מה שאת מתארת לא יכול להיות דלוזיה אלא מה שנקרא בשפה המקצועית over valued ideas. אלו מחשבות בעוצמה ובחומרה נמוכה מדלוזיות, והן ניתנות לשינוי ע"י שיכנוע הגיוני.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה