לרופאים ולמי שמשתמש או שהשתמש ברספירדל עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/11/2007 | 18:44 | מאת: מרי

שלום הרופא שלי רשם לי מינון של 8 מ"ג רספירדל רציתי לדעת עם התרופה גורמת לעליה במשקל כי בעבר לקחתי תרופה אנטי פסיכוטית אחרת זיפרקסה ועליתי 10 ק"ג בחודש בתודה מראש מרי

28/11/2007 | 21:06 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מרי שלום, עקרונית כל התרופות מאותה משפחה יכולות לגרום לעליה במשקל, אבל זיפרקסה גורם הכי הרבה לעליה במשקל, ואילו ריספרדל הוא בין התרופות שהכי פחות גורמות לעליה במשקל. בשולי הדברים- מינון של 8 מ"ג הוא גבוה יחסית, ומקובל לתת אותו אחרי שמינונים נמוכים יותר עזרו רק חלקית. אם טרם התחלת בטיפול, הייתי מציע לעלות במינון באופן הדרגתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה