אח שלי עצבני כל הזמן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/07/2007 | 22:01 | מאת: ליאור

אח שלי כל הזמן עצבני... הוא אומר לי שהוא מתחרפן מרוב עצבנות ושהמחשבות משגעות אותו הוא צועק על אנשים ואין לו סבלנות להקשיב יותר מכמה מילים, הוא מעשן הרבה, שותה אלכוהול, סמים... הכל כדי להירגע... אני יודע שזה לא נובע ממשהו ביולוגי במוח אלא ממשהו אישיותי יותר כיוון שהוא לא תמיד היה ככה למרות שהנטייה להתעצבנות תמיד הייתה קיימת.. ובכל זאת האם ישנם כדורים מומלצים לעצבנות? מה האופציות שהפסיכיאטריה יכולה לתת כדי להקל?

31/07/2007 | 22:50 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נראה שאחיך נמצא במצוקה ניכרת. יש אפשרות לטיפול תרופתי במתח, אבל ללא עזרה כוללת הסיכוי שיצא מזה רק ע"י תרופות הוא קטן. השימוש בסמים/ אלכוהול מקשה מאד על הטיפול. כדאי שיגיע למרכז גמילה מאלכוהול או סמים. ניתן לפנות לאגודת "אפשר" לגמילה מאלכוהול או "אל-סם" שיוכלו לכוון אתכם למרכז גמילה מקצועי באיזור מגוריכם. לרוב המקומות הללו יש יועץ פסיכיאטר שיכול להתאים טיפול תרופתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה