מה עדיף

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2007 | 22:39 | מאת: משתתף בפורום

דיברתי עם רופא המשפחה על תחושת הלחץ והחרדה הקלה שגברה אצלי לאחרונה. דנתי איתו בתוספי מזון טבעיים ותרופות מרשם. בנתיים אני מתחיל לנסות דברים טבעיים, ובפעם הבאה שאפגוש אותו אבקש תרופת מרשם אם תוספי המזון הטבעיים לא יעזרו. אין לו התנגדות לרשום לי מה שאבקש, הוא הציע וואבן. בנתיים אמרתי לו שאקרא על זה ואחליט. בעצם מה החיסרון של תרופות ההרגעה הפועלות מידיית מול אלו שהשפעתן מתחילה רק לאחר מספר שבועות ? לפי מה שהבנתי אלו שפועלות לטווח ארוך גורמות לירידה בחשק המיני ופגיעה מסויימת בתפקוד המיני אבל על אלו מהסוג של וואבן לא ראיתי באתרים שקראתי חסרונות כלשהן. האם וואבן יעילה גם נגד חרדות או רק מרגיעה? כי זה ניראה לי אידיאלי לבנתיים. מה דעתך ד"ר שמגר?

25/11/2007 | 20:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, גם לואבן יש חסרונות. יש אנשים שהוא גורם להם טישטוש. לפעמים (נדירות) נוצרת התמכרות לטיפול. אבל בסך הכל זו תרופה לא בעייתית. אני לא מכיר אותך מספיק בשביל שאוכל להמליץ לך על הטיפול הכי מתאים למצבך. אבל אוכל לציין עוד אפשרויות: אם אתה לא מתלהב מתרופות, כדאי לשקול טיפול קוגנטיבי התנהגותי. זוהי שיטת טיפול המתמקדת בהתמודדות עצמית עם החרדה והמתח, תוך קבלת תרגילים עצמאיים להתמודדות. תוכל לקרוא על כך בפירוט גם בויקיפדיה : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C_%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%92%D7%95%D7%AA%D7%99_%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה