ציפרלקס גורם ליתר לחץ דם?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2007 | 20:24 | מאת: יוגב

שלום אני בן 24 לא מעשן גובה 1.72 מטר ושוקל 77 ק"ג הייתי מתאמן חדר כושר שנתיים בשנה האחרונה התחלתי לקחת ציפרלקס כתוצאה מחרדות וכיום אחרי שנה עשיתי בדיקות מאמץ והיה לי 160-100 לחץ דם לעולם לא סבלתי מלחץ דם לא אני ולא משפחתי בגדול סבלתי מחרדות לפני שנתיים וחצי ואז זה נעלם וחזר אחרי אכילת עוגיות חשיש אירוע שהלחיץ נורא ופיתח אצלי חרדות חברתיות 2 שאלות יש לי 1. האם הציפרלקס פיתח את הלחץ דם אצלי במאמץ(יש לציין שסתם עשיתי בדיקה בבית של קפיצות במקום מהירות ואז מדדתי וגם היה גבוה,אבל ביום יום בלי מאמץ אין לחץ דם) 2.האם האירוע שהיה לי באותו לילה עם הסמים השפיע וגרם ללחץ דם לכל החיים?

25/11/2007 | 20:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יוגב שלום, הטבע האנושי מנסה לקשור ארועים במציאות. לא תמיד הארועים קשורים זה לזה, והרבה פעמים קורים לנו דברים בצימוד זמנים ואין להם שום קשר סיבתי אחד לשני. אין קשר בין ציפרלקס ליתר לחץ דם. אין קשר בין עישון גראס ליתר לחץ דם. יתר לחץ דם היא בעיה שכיחה, המופיעה ללא סיבה (גנטית או אחרת) אצל הרבה מאד אנשים. אני מקווה שכל בעיותך ישתפרו ותזכה לבריאות (עם או בלי תרופות.....) לאורך זמן.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה