נכות ריגשית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2007 | 14:36 | מאת: מיקי בת

אני בחורה (-:בת 32 לפני כחודש היכרתי גבר מאוד איכותי (בן 34) וכשהכרתי את הבחור הכל זרם לאט והתלהבתי שסוף סוף הכרתי גבר שלא מחפש לקפוץ איתי מהר למיטה. כל אותו זמן אני זו שהייתי יוזמת מגע (נשיקות חיבוקים). הוא כל הזמן היה טוען שהוא לא אוהב נשיקות רטובות או נשיקות עם לשון וזה היה מוזר לי. הייתי אומרת לו בצחוק אתה מזכיר לי את הזונות שלא רוצות להתאהב אז לא מתנשקות עם לשון. סיפר שמעולם לא התאהב. עם הזמן הבחנתי שהבנאדם לא יוזם מגע "אפילו לא התמזמזנו"..לפחות משהו בשביל ההתקרבות. הוא יודע להעניק בדרך משלו...להכין לי קפה ארוחה לדאוג לי בכל מיני דברים שהם חשובים שכנראה בהתחלה עזרו לו להעלים את הבעיה שלו.(קל להרשים אישה בדברים קטנים). עם הזמן שהתקרבנו סיפר לי שבתקופת הצבא היה שנתיים בסמים ויצא מזה וזה איפשהו סגר אותו בפי אנשים (התנתק אז מחברים שהיו איתו בסמים) הוא איש של שחור ולבן אוהב או לא אוהב. אין לו הרבה חברים לא אוהב ללכת לאירועים. אוהב שקט.נוטה לחשוב המון . יום אחד אחרי 3 שבועות יחד הרגשתי שאני רוצה כבר לעשות איתו סקס (שתביני הייתי ישנה אצלו הרבה ולא היה כלום חוץ מחיבוק תוך כדי שינה).... אז אני יזמתי ונגעתי בו והוא אמר שלא בא לו ....אחרי שניפגעתי אמר שהוא פשוט צריך זמן..(בליבי צחקתי אמרתי יו הוא ממש כמו בחורה בקטע ניתן לו זמן(-: ) שבוע אחרי עשינו סקס מאוד רגיל בלי משחק מקדים אמר לא אוהב שמפנקים אותו בסקס אוהב ולגבי פינוק אישה צריך זמן . שבוע אחרי באתי אליו לשישי שבת וביום שישי בלילה חשבתי שיהיה סקס לא היה כלום למחרת קמתי .והחלטתי שאני אומרת כל מה שאני חושבת אמרתי לו שזה לא נראה לי נורמאלי ששבוע לא התראינו אתה לא נוגע בי וזה נראה קשר של ידידים (אין התלהבות ותשוקה של ההתחלה)..אמרתי לו שלפי מה שאני מבחינה ומרגישה יש לו בעיה ריגשית מאוד קשה ..הוא אמר שהוא מודע לעצמו ושמע את זה 200 פעם מבחורות אחרות אבל לא יודע אם מסוגל להשתנות ולתת לי את האהבה שאני רוצה.(צריך לחשוב אם מסוגל). אז אני שואלת במידה ויחליט שרוצה לטפל בעצמו איך מתחילים?! אני מוכנה לעזור לו ולהיות לצידו למרות שאני מודעת שזו בעיה קשה מאוד. ואני רק חודש איתו אבל יודעת שהוא בנאדם מאוד טוב והוא מאוד פיקח. ואני מרגישה שיכול להיות ביננו קשר מעולה אם הבעיה שלו תיפתר (אני מודעת שזה בעיה שלא ניפתרת ביום). תודדדדדדדדדדדדדהההה על תשומת הלב מיקי

24/11/2007 | 18:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיקי שלום, קודם כל קבלי הרבה הערכה על הסבלנות, ע היכולת לראות ולהבין. אני מניח שרוב הבחורות היו כבר מזמן אומרות לו שלום (וכנראה היו כבר 200 שעשו את זה....). אבל (וזה אבל ענקי ענקי)- מאד יכול להיות שטיפול פסיכולוגי יעזור לו. מאד יכול להיות שהוא צריך מישהו שיעזור לו להכנס לטיפול. אבל כניסה לטיפול במקביל ובגלל כניסה לקשר זוגי זה "סופר בעייתי". ולמה? כי במקום לפתח דינמיקה זוגית אתם תפתחו דינמיקה של מטפלת ומטופל (למרות שלא את תטפלי בו- אבל את תהיי שם ברקע ותעודדי אותו). טיפול הוא תהליך אליו הוא צריך להגיע לבד. לא בשבילך, כי כבר כמה הוא באמת קשור אליך? אינני יודע "על מה זה יושב" כל הקושי הזה באינטינמיות, אבל זה בטח משהו מאד לא פשוט ואני לא בטוח שנכון שהקשר שלכם יתפתח מהנקודה הזו. הסיפור שלו יכול להיות קשור להתעללות קשה בילדותו, להומוסקסואליות חבויה, לתקיפה מינית שהוא עבר או למשהו טראומתי קשה אחר. אם הוא יתחיל טיפול כשאתם בקשר, הוא ירגיש איזושהי מחוייבות לשתף אותך במשהו שהוא עדיין לא סגור בו עם עצמו. זה נורא מסובך. אני לא אומר שאין לזה סיכוי, אבל זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. אני הייתי מציע שאם הוא יקר לך, תדאגי שהוא יגיע לטיפול ולא תמשיכו את הקשר, ותקבעו שאם הוא מתקדם, אחרי נאמר חצי שנה לפחות, שיצור שוב קשר. תני לו את הזמן. אם הוא יקח את הזמן ויעשה משהו עם עצמו, ואת לא תמצאי מישהו אחר- אז תחזרו להיות שם אחד בשביל השני. אם לא, אז לפחות לא איבדת זמן ולא נגררת אחרי פנטזיות רומטניות. בכל מקרה, זה הולך להיות מאד מסובך. תשמרי על עצמך!!!!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה