ציפראלקס או ציפראמיל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/11/2007 | 21:44 | מאת: שירי

לדר שלום רב אני מטופלת כ 3 חודשים בציפראמיל 20 .שמעתי על כדורים בשם ציפראלקס גם מהגולשים.הרופאה שלי אמרה שזה לא בסל.וזה עולה כ- 200 שח שאלתי היא מה ההבדל בין שני התרופות מבחינת יעילתם וגם תוצאות הלואי שלהם. המון תודות.

22/11/2007 | 09:03 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שירי שלום, מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת. לפני מספר שנים גילו שהציפרמיל בעצם מורכב משתי מולקולות (שני חומרים) הזהות לחלוטין בהרכבם הכימי ובמבנה שלהן, חוץ מהובדה שהן נראות כמו תמונת ראי אחת של השניה. הסתבר כי אחת המולקולות היא פעילה נגד דיכאון, והשניה חסרת כל פעילות. לא עוזרת ולא מזיקה. לפיכך לקחו והוציאו רק את המולקולה הפעילה והיא נקראת "ציפרלקס". בפועל, כשאת לוקחת 20 מ"ג ציפרמיל, זה מכיל בתוכו 10 מ"ג ציפרלקס ועוד 10 מ"ג של המולקולה שאינה פעילה. מסיבות שאינן ברורות, הציפרלקס כנראה מתחיל לעבוד קצת יותר מהר מהציפרמיל. מעבר לכך, אין הבדל משמעותי בין התרופות, לא ביעילות ולא בתופעות הלואי. אהה... עוד הבדל: המחיר...... אני מקווה שברור לך שאין טעם להוציא סתם כסף. רק בריאות.

22/11/2007 | 23:52 | מאת: אפרת

סליחה על התערבותי אולם יש הבדל עצום גם לגבי תופעות הלוואי שלא קיימות בציפרלקס לעומת תופעות רבות בציפרמיל וזאת מנסיון עם מספר אנשים ואיתי. כלוקחים את שניהם מרגישים היטב אולם נכון המחיר גבוהה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה