סבתא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/11/2007 | 16:04 | מאת: אסא

שלום, סבתא שלי בת 84 במוסד סיעודי לאחר אירוע מוחי שגרם לשיתוק צד שמאלי. בנוסף, היא סובלת מאי שקט שמקשה מאוד על הצוות הטיפולי. כרגע היא ומטופלת באפקסור וכן חצי כדור קלונקס בבוקר. הרופאים במוסד הסיעודי מעוניינים לשנות את הטיפול ל50 גרם טריזודיל ולקלונקס בבוקר ובצהריים. מה השלכות הטיפול? האם הם מנסים להרדים אותה על מנת לשפר את אי הנוחות שלהם? יש סכנה לישנוניות יתר? בתודה אסא

21/11/2007 | 23:39 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אסא שלום, אי השקט גורם סבל גם לסבתא, ויכול גם לסכן אותה כאשר תנסה לרדת פתאום מהמיטה וכו'. בטיפול שאתה מציג קיימות בעיות רבות: קלונקס לא מומלץ בקשישים. טרזודיל עלול ליצור בילבול. עדיף טיפול בתרופת הרגעה כמו האלידול או פנרגן, שקשישים מסתדרים איתן יותר טוב. רק בריאות....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה