תרופות וחשק מיני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/11/2007 | 12:32 | מאת: אניטה

שלום! אני בת 26 וסובלת כבר קרוב ל- 10 שנים מדכאון וחרדה, טופלתי בכמה סוגי תרופות, כרגע מטופלת בציפרלקס 15 מ"ג ליום. כשהייתי בשנות העשרה ובתחילת שנות ה-20 היה לי חשק מיני ובשנים האחרונות הוא כמעט נעלם. האם זה קשור לתרופות? למצב הנפשי? אני זוכרת שגם בצעירותי נטלתי תרופות ועדיין היה לי חשק. האם אני צריכה לשנות תרופה? האם כדאי לי לקחת תרופות מעלות חשק? המצב המיני שלי מתסכל אותי ואת בן זוגי, אשמח לקבל עזרה. אניטה

21/11/2007 | 06:44 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אניטה שלום, ירידה בחשק המיני יכולה להיות קשורה להרבה סיבות. תרופות יכולות לעשות את זה, אבל יחסית ציפרלקס כמעט ולא פוגע בחשק המיני. גם דיכאון מוריד חשק. כאן השאלה היא עד כמה את חופשיה מסימפטומים של דיכאון. עם אין שום סימפטום של דיכאון ורק ירידה בחשק- אז שווה ללכת ולברר את הסיבה. אם יש עוד סימפטומים של דיכאון- זה בהחלט יכול להיות חלק מהדיכאון. הכי טוב ללכת ליעוץ סקסולוגי. סקס הוא חלק מרכזי בחיינו, ולחיות בלעדיו זו פגיעה קשה באיכות החיים. ומכיוון שחיים רק פעם אחת- אז שווה להתגבר על הבושה, ולטפל בזה. בהצלחה!

21/11/2007 | 17:36 | מאת: אניטה

הדיכאון אצלי הוא די גלי, כלומר בא והולך בצורה סינוסואידית, בעקרון אני די מתפקדת בחיי יום יום (כמובן שיש לי קשיים ופחדים). בזמן יחסי מין אני מתחילה לחשוב על כל מיני דברים ולא מרוכזת באקט עצמו. ממה זה נובע? לגבי הסקסולוג - האם הוא בקי גם בבעיות אישיות, דכאון, חרדה, תרופות פסיכיאטריות? מחכה לתשובתך, אניטה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה