2 שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/11/2007 | 04:57 | מאת: אלעד

שלום 1) במה שונה פסיכולוג קליני מפסיכולוג רגיל? 2) יכול להיות שיהיה לך קשה לענות על השאלה אבל תנסה לענות באופן כללי. קצת רקע: אני בן 24 סובל קצת מהפרעות ocd (ברמה בינונית לדעתי ) , גם דיכאון בינוני שמתבטא בכך שאמנם אני מצליח מעט להנות אך סובל קצת מחוסר תקווה וחשש מהעתיד, אובדן חשק חברתי וביישנות , אלה הדברים העיקריים. הומלץ לי על רסיטל , מקריעת הרקע שלי אני מעוניין שתגיד לי בהנחה שהכדור עובד אז באופן כללי איך זה ישנה לי את המצב בהתחשב בדברים שרשמתי? האם הכדור אולי יכול לשנות דברים שאני אוהב בעצמי ולא רוצה שישתנו? תודה

21/11/2007 | 06:29 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אלעד שלום, אין דבר כזה "פסיכולוג רגיל". פסיכולוג שעוסק בטיפול בשיחות הוא פסיכולוג שסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה ועשה תואר שני במגמה קלינית. מי שרק סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה אינו ראשי לטפל באנשים. בענין הטיפול: ראשית חשוב לדעת שיש טיפול לא-תרופתי מאד יעיל שנקרא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. חשוב לקב אותו רק מפסיכולוג קליני שזהו תחום התמחותו העיקרי. יחד עם זאת, שילוב הטיפול הזה עם תרופות מניב תוצאות יותר טובות. לגבי רסיטל- התרופה לא משנה את האדם. היא עוזרת להקטין סימפטומים של מחלה, כמו OCD. מה שתקין אצלך- לא ישתנה. זה כמו שאקמול רק מוריד חום של מחלה, אבל אם אדם לא חום גבוה יטול אקמול טמפרטורת הגוף שלו לא תרד בכלל.

22/11/2007 | 04:08 | מאת: אלעד

שלום , אני לא יודע איך מתבצע טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אז אם אפשר הסבר קצר?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה