שאלה על בנזודיאזפינים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/11/2007 | 20:27 | מאת: ירון

שלום.אני בן 25 ונוטל מידי פעם כדור ממשפחת הבנזודיאזפינים נגד חרדות. הכדור הראשון היה קלונקס 0.5 מ"ג, אשר גרם לי לקפיצות קטנות בשרירי הגוף(ידיים,רגליים,ישבן,גב) עברתי ללוריבן אותו הדבר, כנ"ל וואבן. ניסיתי ואלריין טבעי וגם קפצו השרירים. אני מניח שזה קשור לעודף GABA כיון שהתרופות כולן משפיעות עליו. כשאני לא נוטל את התרופות הקפיצות מתמעטות כמעט נעלמות. האם קפיצות/רעד שרירים שכזה הוא מסוכן?

19/11/2007 | 22:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ירון שלום, התופעה שאתה מתאר לא ידועה כתופעת לואי של בנזודיאזפינים, אבל לפעמים יש תופעות יחודיות לאדם מסויים שלא מתוארות בספרות. ואף להפך- בנזודיאזפינים משמשים לטיפול בקפיצות שרירים קלות. כיוון שמקור התופעה אינו ברור לי, אינני יכול לומר האם זה מסוכן. שווה להתייעץ עם נוירולוג.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה