מהוא דיכאון פסיכוטי???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/11/2007 | 14:18 | מאת: נירית .ל

האם תוכל להסביר מזה דיכאון פסיכוטי ??במה זה מתבטא?? האם זה נחשב לדיכאוןןחמור וקשה?? ומדוע הוא נקרא כך???האם זה אומר שיש חשש לפסיכוזה(שאני לא יודעת מה זה רק שמעתי פעם מושג כזה)או לסכיזופרנייה???

19/11/2007 | 21:40 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נירית שלום, דיכאון פסיכוטי הוא דיכאון חמור מאד. פסיכוזה אינה מחלה בפני עצמה אלא סימפטום היכול להופיע במספר מחלות. במונח "פסיכוזה" הכוונה להפרעה נפשית קשה בה אובד חלקית הקשר עם המציאות. בד"כ המצב מתאפיין בהזיות (תחושות גופניות לא מציאותיות, כמו שמיעת קולות דימיוניים, או ראיית דמויות דימיוניות), במחשבות שוא (מחשבות לא מציאותיות, כגון תחושה שמישהו רוצה לפגוע באדם, מחשבה שיש לו חייזר בתוך הגוף, מחשבה שמדברים אליו מהטלויזיה וכו') או הפרעות קשות באירגון החשיבה (בילבול קשה מאד, מחשבות שנקטעות או מתחברות זו לזו ללא הגיון). דיכאון פסיכוטי הוא דיכאון שהחמיר עד מצב בו מופיעה פסיכוזה, שמתאפיינת למשל במחשבה שהגוף נרקב מבפנים, שהוא עשה מעשה איום ונורא ולכן רוצים להרוג אותו וכו'. בכל מקרה- זה לא קשור לסכיזופרניה (שהיא מחלה פסיכוטית שונה לחלוטין).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה