הפסקת טיפול בציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/11/2007 | 09:04 | מאת: ק

שלום. מהו הזמן המינימלי לטיפול בציפרלקס לבעיות חרדה? והאם לא מפתחים תלות כשרוצים להפסיק? בתודה

19/11/2007 | 21:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לא ברור לי לחלוטין המונח "זמן מינימלי לטיפול". האם הכוונה זמן עד לקבלת תגובה או זמן שצריך להשרא עם התרופה לאחר התגובה. בד"כ לא רואים תגובה לפני שבועיים, ולפעמים צריך לחכות כחודש לתגובה. זה גם תלוי במינון. באשר למשך הטיפול, בד"כ נהוג לטפל לפחות חצי שנה עד שנה באפיזודה ראשונה, ואם מדובר באפיזודה חוזרת מומלץ לכל החיים. אין תלות כשרוצים להפסיק, אבל בהחלט החרדה עלולה לחזור. זו אינה תלות, כשם שתחת טיפול ביתר לחץ דם אין תלות, וכאשר מפסיקים את הטיפול לחץ הדם שוב עולה. זו אינה תלות....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה