כדורים בהריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/11/2007 | 09:21 | מאת: טלי

שלום רב, אושפזתי לפני כ-10 שנים כתוצאה מהתמוטטות נפשית ופיזית ואובחנתי כסובלת ממניה דיפרסיה. במשך שנים נטלתי מאז ליתיום אך זה הופסק כתוצאה מבעיה בבלוטת התריס. כיום אני נוטלת 1.5 פרידור(הלידול) ו -20 מ"ג (כדור שלם) רסיטל. לפני כשנתיים הייתי בהריון ובטרימסטר האחרון סבלתי מדיכאון (מאז האשפוז סבלתי לעתים רחוקות מדיכאון אך לא היו לי מחשבות אובדניות אף פעם) קשה והעלו לי את מינון התרופות ל-3.5 הלידול ול-40 מ"ג רסיטל. כתוצאה מכך בני סבל מרעידות ומנמנום(תהליך גמילה) והושאר להשגחה באינקובטור למשך כשבוע. אני מתכננת הריון נוסף. האם ניתן להפחית בהדרגה את התרופות הפסיכיאטריות ולהתחיל לקחת במקביל תרופות טבעיות למניעת חרדה? אני חייבת לציין שבניהוא ילד בריא לחלוטין וכמובן שלא הנקתי אותו כיון שכך המליצו לי בבית החולים. בתודה מראש

18/11/2007 | 23:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, דוקא עם תרופות טבעיות יש פחות מידע על נזקים אפשריים בהריון, לכן הייתי נזהר מאד. אם הבעיה היתה לקראת הלידה, אז אפשר לשקול הורדת מינון לקראת הלידה. בכל מקרה אפשר וכדאי להתיעץ במרכז הארצי למידע על תרופות בהריון בהדסה ירושלים בטלפון: 02-6243663/9

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה