ייתכן ואמא סכיזופרנית? מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/11/2007 | 07:54 | מאת: איזו צרה..

שלום רב אנסה בכמה שורות לתאר את מצבה של אימי. יצאתי ממנה אתמול כשפעם ראשונה ירד לי האסימון שמשהו לא בסדר והייתי זקוקה לכדור הרגעה... היא גרה בגפה זה מס' שנים. היא גרושה זה 15 שנה עבדה עד לפני שנה פלוס וסה"כ תיפקדה נהדר, היו לה חברים מאז הגירושין. יש לציין שמשפחתה נפטרה לפני כעשור אחותה מסרטן, והוריה כחצי שנה לאחר מכן. נשארנו 2 בנות שהן כל עולמה שחיות כל אחת עם משפחתה. כך שאימי חיה לבד. מצבה התדרדר ממש לאחרונה. האמת כבר מס' שנים התקשורת בנינו לא טובה ותמיד זה נגמר בריבים . היא פשוט לא מוכנה עד היום להרפות מהעבר. ואנחנו רוצות להמשיך קדימה. לפני כחודש וחצי לקחתי אותה לפסיכיאטר דרך מכבי. מאחר והיא לא עובדת, לא עושה כלום כל היום, ניתקו לה חשמל והיא נראתה בדיכאון קליני. סחבתי אותה בכח לפסיכיאטר לקבל כדורים. היא הצליחה לתרץ את מצבה שכנראה זה תופעות של בלוטת התריס שהיו לה פעם וחזרו כנראה וסתם אין לה אנרגיות לכלום. אני ניסיתי לדבר איתו להגיד שהיא לא בסדר. היא לא מדברת בהיגיון וחצי מהדברים שהיא אומרת לא מבינים. הוא אמר שיתן לה משהו "קליל" שזה מצבי רוח כאלה....לא יצא לי לראות אותה מאז חודש. אתמול הייתי אצלה. היא רזתה 10 קילו. היא לא מפזיקה להתגרד עד זוב דם. מסתבר שלא היה לה מים שבוע היא חושבת שמישהו חיבל לה בצינור כי השכנים רוצים שתצא משם. היא אמרה לי אתמול שאנחנו מוקלטות, שמצותתים לשיחות טלפון. (הטלפון שלה היה באמת פתוח שבאתי) היא אמרה שהיא שומעת גברים קוראים לה מבחוץ והיא רואה אותם. שמצלמים אותה ועוקבים אחריה. נתקו אותה מהטלויזיה והיא פשוט לא עושה כלום. היא חושבת שהשבכ והמשטרה אחריה. היא אמרה שהיו ניידות משטרה בחוץ שקראו בשם שלה. היא נראית רע. ולא הפסיקה להתגרד לידי. יצאתי משם דבר כלי. פרצתי בבכי נוראי. איך מתמודדדים? מה עושים? הבנתי שהיא חולה....... מה מומלץ לעשות עכשיו? אני מפחדת וקשה לי נורא. הבת

18/11/2007 | 23:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אכן קרוב לודאי שאמך נמצאת במשבר נפשי קשה מאד עם סימנים פסיכוטיים. זה לא חייב להיות סכיזופרניה ויכול להיות שזה דיכאון פסיכוטי. חייבים להביא אותה לבדיקה. אפילו אצל רופא משפחה. אם היא לא יוצאת מהבית, אפשר לנסות להביא רופא אליה, דרך קופ"ח או פסיכיאטר פרטי שיעריך את מצבה בבית. אם גם זה מסובך- יש לפנות לשרותי הרווחה בעיריה ולבקש שעובדת סוציאלית תגיע אליה הביתה. אני מניח שעם טיפול מצבה של אימך ישתפר במהרה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה