רוע מולד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/11/2007 | 01:56 | מאת: שאלה

שלום, הייתי רוצה לדעת האם בני אדם מסוימים יכולים להוולד פשוט, מרושעים? כלומר, האם רוע יכול "לבוא" אצלם יותר בטבעיות מאשר לאחרים? כלומר, ממש כמו תכונה באישיות. תודה

18/11/2007 | 21:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אינני מאמין ברוע מולד. המושג "רוע" שאנשים מייחסים לאחרים הוא בד"כ קשור למגוון התנהגויות לא נעימות שאנשים מפגינים. התנהוגויות כאלו כוללות תוקפנות, זילזול, הקטנת ערך של הסובבים, ונסיון לפגוע בהם בדרכים שונות. להתנהגות זו יש מרכיב מולד אבל בעיקר מרכיב נרכש. מי שספג בילדותו עלבונות, זילזול, ופגיעה- יש סיכוי גבוה שכבוגר אלו יהיו דפוסי התייחסותו לסובבים. הוא לא יודע להתנהג אחרת. הוא מתנהג ככה כי הוא מאד מאד פגוע, בעל רגשי נחיתות, וחרד מאד מפגיעה בעצמו, ולכן הרבה פעמים תוקף לפני שיתקפו אותו. בד"כ עם הזמן זה הופך להיות חלק ממהותו של האדם, חלק מאישיותו. בחלק מהמקרים זה ניתן לשינוי משמעותי. בחלק לשינוי קל, ולפעמים הפגיעה כל-כך עמוקה שממש קשה ליצור שינוי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה