מטופל שמסרב להתאשפז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/11/2007 | 19:28 | מאת: עליזה

במחלקה פסיכיאטרית מי אמור לתעד את האמירה שלו שנאמרהבעל פה ?

14/11/2007 | 22:53 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עליזה שלום, התיעוד אמור להיות ע"י איש הצוות שזה נאמר לו, רופא או אחות. אם הוא מסרב, אז עקרונית לא ניתן להחזיקו בכוח, אלא בהוראת אישפוז כפוי במחלקה סגורה. יחד עם זה, מטופלים רבים מביעים במילים מסר אחד, ובמעשים מסר אחר, כמו מטופלים שנשארים באישפוז במחלקה פתוחה, למרות שהם אומרים שהם לא רוצים להשאר ולמרות שהדלת פתוחה והם יכולים לצאת. לפעמים המילים הן ביטוי לאמביוולנטיות, התלבטות, של המטופל, שמתלבט ולא מצליח להחליט מה הכי נכון בשבילו.

15/11/2007 | 07:24 | מאת: אהבה

"מטופל" שהובא לבדיקה פסיכיאטרית כפויה והרופא החליט שיש לאשפזו, אם יאמר שהוא מסרב להחלטה ייקשר בכוח למיטה למשך שעות רבות, ויוזרקו חומרים כימיים לגופו נגד רצונו. מדובר באקט אלים שעלול לגרום לטראומה חמורה ובלתי הפיכה. במסמכים הרפואיים (שאחר כך ייקח לכם שנים לקבל אותם למרות פניות חוזרות ונשנות למחלקה), עשוי להיכתב שהוא "התנגד באלימות" למרות שהסרוב נאמר בשקט ורק באופן מילולי. עד כאן מנסיוני

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה