ריסטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/11/2007 | 10:57 | מאת: סיגל

חזרתי לטיול ריסטל מזה 3 חודשים לאחר הפסקה על דעת עצמי של 4 חודשים שהרגשתי טוב, למעט השינה בלילהלקראת סוף 4 החודשים. דיווחתי לרופא וחזרתי לריסטל אך אחת לשבע וחצי יש לי חרדה פתאומית פעם זה בא בדיפות לב, פעם זה בא בחום בכל הפנים ועיקצוצים בידים ובלבול, ופעם מחשבה שלא מרפה השאלה היא האם הריסטל עושה את העבודה יש לי פגישה אצל הפסכיאטר רק בעוד חודש וכבר יצרת עמו קשר דרך טלפון ודווח לו ובכל מקרה הוא בקש שהמשיך את הריסטל וגם שימוש בקלונקס. מה שמדאיג אותי שהחרדה יכולה לבוא להרפות לכמה זמן ואז לשוב וכך כמה פעמים אני יודעת שלא קורה כלום למעט התחושה הלא נעימה אבל בכל זאת זה מבהיל. וכמובן בלילה של אותו יום אינני מצליחה לשון אז אני משתמשת בקלונקס לפעמים אפילו 3. אני מנסה לחשוב מה מביא את החרדה ולא תמיד יש לי תשובה. בקשתי מהפסיכטר שיחות אך הוא טען שאינני צריכה למרות שאני חושבת אחרת לקחת שיחות באופן פרטי זה המון כסף יש דרך אחרת להשיג שיחות אני בקופת חולים הכללית והרופאה רשמה לפסכיאטר מכתב אך ללא הסכמה.אודה לך על תשובתך.

13/11/2007 | 20:10 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ששלום רב, מבחינה תרופתית כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי אפשרות של העלאת מינון בחצי כדור רסיטל. מבחינת הטיפול הפסיכולוגי- אינני בקי בנהלי קופת חולים, אבל אם את יכולה, שווה להשקיע 12-15 פגישות בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, ע"י מישהו שזהו תחום התמחותו. זהו טיפול מאד יעיל וממוקד להתקפי חרדה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה