זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/11/2007 | 18:33 | מאת: ריקי

שלום דר' שמגר בני בן 17 מקבל 10 מ"ג זיפרקסה כבר כחצי שנה בערך. הוא התחיל לקחת את הכדור הנ"ל בערך כשנה במינונים גבוהים (ירדו ל-10 מ"ג) .אבל הנער עלה כ-20 ק"ג. הוא נפוח כולו ידים רגליים הגוף והפנים. בכול הגוף והגפיים הופיעו סימנים אדומים שנראים כמו נימים. ( אני חושבת שזה נימים) . הרופא אמר שזה מהשמנה.לי זה נראה ממש מוגזם העור מתוח כול כך עם סימני מתיחה ונימים ארוכים בולטים מכסים את הידיים רגליים ישבן חזה בטן . האם במצב כזה אפשר להמשיך לקחת את הכדור הנ"ל. רק מלראות את מצב הגוף אפשר להכנס לדיכאון עמוק . מה עושים? אני ממש מיואשת. האם ההשמנה המוגזמת לא מזיקה? מודה לך על תשובתך

10/11/2007 | 21:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ריקי שלום, זיפרקסה הוא כדור שגורם לעליה בתיאבון ובהרבה מקרים עליה משמעותית במשקל. העליה במשקל אכן אינה אסטטית ואף עלולה לגרום לסיכון בריאותי. במקרים אלו יש מקום לשקול החלפת טיפול לתרופה שפחות גורמת לעליה בתיאבון. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר המכיר את בנך לגבי החלפת טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה