שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/11/2007 | 09:14 | מאת: יפית

שלום הימליצו לאימא שלי לקחת תרופה אנטי פסיכוטי בנוסף לרספירדל שהיא לוקחת נגד דיכאון. מה זה פסיכוטי?ומה הסימנים של המחלה הזאת?

08/11/2007 | 22:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יפית שלום, לא ברורה לי ההמלצה שאמך קיבלה. ריספרדל בעצמה היא תרופה אנטי פסיכוטית ולא תרופה לדיכאון. פסיכוזה הוא מצב בו אדם עובר משבר שיש בו חלקים שאינם מחוברים לגמרי למציאות. זה יכול להתבטא במספר צורות. למשל: יכולות להיות מחשבות שוא, שאלו מחשבות לא הגיוניות, כמו מחשבה שמישהו רודף אחריך, רוצה לפגוע בך. או מחשבה שכל מיני ארועים בסביבה קשורים אליך (למשל שבטלויזיה מדברים עליך) ועוד. יכולות להיות הזיות, כמו שמיעת קולות לא מציאותיים או ראיית מראות לא מציאותיים. ויכולות להיות הפרעות קשות באירגון החשיבה, כמו מצבי בלבול, קטיעת מחשבות, בעיות התמצאות קשות, עירפול מחשבות ועוד. בד"כ לא נהוג להוסיף לריספרדל תרופה אנטיפסיכוטית, כי ריספרדל בעצמו הוא אנטי פסיכוטי. אם מגיעים למינון מירבי (6 מ"ג ליום) ואין שיפור מספיק, מומלץ בד"כ להחליף טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה