ציפראמיל או ציפראלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2007 | 20:45 | מאת: שירי

שלום רב לצוות אני לוקחת ציפראמיל לפי המלצה של רופא משפחה כבר חודשיים. שמעתי על ציפראלקס שהוא יותר יעיל. לא הצלחתי לקבל אותו בקופה שלי בטענה שהוא לא בסל. וזה עולה 200 שקלים. שאלתי היא מה הבדל בניהם? והאם זה מצדיק לקנות אותו באופן פרטי? המון תודות

08/11/2007 | 21:42 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שירי שלום, ציפרמיל הינה תרופה קצת יותר ותיקה מציפרלקס. לאחר שהוחל השימוש בציפרמיל הסתבר כי החומר הפעיל מורכב בעצם משני מולקולות הזהות לחלוטין בהרכבן ובצורתן רק שמבחינת עיצובן הן נראות כמו תמונת ראי אחת של השניה. הסתבר כי רק אחת מהמולקולות הללו פעילה בדיכאון וחרדה, והשניה (תמונת הראי שלה) היא חסרת כל יעילות מבחינה רפואית. המולקולה הפעילה ניתנת לבידוד וזהו בעצם הציפרלקס. כלומר, בעצם כל כדור של 20 מ"ג ציפרמיל מכיל 10 מ"ג ציפרלקס ועוד 10 מ"ג של חומר לא פעיל. כדור רגיל של ציפרלקס הוא של 10 מ"ג. כלומר, מבחינת החומר הפעיל כדור ציפרמיל שווה בדיוק לכדור ציפרלקס. אין הבדל. וכל השאר- פרסומות...

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה