ירידה ביכולות, בחיוניות ובשמחה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2007 | 19:52 | מאת: עדי

שלום עברתי פסיכוזה קצרה וחצי שנה אחריה פסיכוזה ארוכה יותר. מאז המשבר אני מרגישה שיש לי ירידה ביכולות השונות ושינוי באופי - אבד לי "הצבע" שהיה לי / החיוניות. אני לא יודעת אם תחושות אלו אובייקטיביות או לא- כיוון שהפסיכיאטר שטיפל בי , משוכנע חד משמעית שאין לי ליקויים בגלל העובדה שאני לא חולה בסכיזופרניה. ולדעתו יש לי דכאון. רציתי לדעת אם הנזקים מפסיכוזה הם רק ליקויים? או יכול להיות גם תחושה של ירידה במיומנויות השונות? האם ייתכן מצב של נזקים נוספים ומהם? אחרי משבר שכזה. האם הם נזקים קבועים? תודה

08/11/2007 | 21:39 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עדי שלום, קיים ויכוח בספרות לגבי ליקוי הקשור לדיכאון. ישנם הגורסים כי גם דיכאון חוזר, ביחוד בעוצמה ניכרת (בודאי בעצמה פסיכוטית) יכול לגרום לליקוי. מאידך יתכן שמה שאת חווה זהו גרעין של דיכאון שעוד לא נעלם. גם בסכיזופרניה לפעמים לא רואים ליקוי של ממש וישנה תחושה סובייקטיבית של הדם שהוא "לא כמו שהיה קודם". משהו שדומה למה שאת מתארת. במקרים כאלו כדאי להגיע גם לטיפול פסיכולוגי ולעבד את מה שקורה באופן יותר טוב.

08/11/2007 | 23:09 | מאת: עדי

תודה על תשובתך אבל אני זקןקה להבהרה. אני לא מבינה מדוע או איך דכאון מותיר ליקויים??? אתה מדבר על ליקויים בלתי הפיכים, אני מבינה. אתה במשפט אחד אמרת שדכאון עלול להותיר נזקים (בייחוד בעוצמה פסיכוטית), ומאידך- אתה אומר שאולי זה בעצם גרעין של דכאון שעוד לא נעלם (כאשר בתחילת המשפט לפני רגע,טענת שדכאון מותיר ליקויים). אז לא הבנתי- דכאון לכשעצמו- משאיר נזקים וליקויים או לא? במה זה תלוי? אני רוצה לציין שהפסיכוזה היתה בספק, כלומר: אמיתות הדברים שנחוו אז במחשבות- היו יותר בדימיון כאשר נשאר מקום לספק. המחשבות היו בגוון דכאוני ופרנואידי (נאמר לי שהיו לי מחשבות יחס). אז דכאון משאיר נזקים? זה נראה לי מוזר מאוד ותמוה, הקשר בין דיכאון רגשי לבין חוללות של ליקויים/ נזקים קבועים. תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה