ציפרלקס וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2007 | 12:11 | מאת: קרן

התחלתי לקחת ציפרלקס לפני יומיים 5 מיליגרם בינתיים לשבוע אבל הוא עושה לי ממש רע ...כואב לי הגוף והראש נורא וקשה לי לנשום טוב ...האם זה חלק מהתופעות לוואי ? בנוסף האם יש מצב שזה מגביר לי את החרדות ? מתי כל זה יסתיים ? מתי אני אתחיל להרגיש יותר טוב ?

07/11/2007 | 22:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

קרן שלום, בהחלט יתכן שאלו תופעות של תחילת טיפול. בד"כ זה נגמר תוך 10-14 ימים. אם לא חל שיפור בטווח הזה, יש סיכוי סביר שלא יחול שיפור ואז מומלץ לשקול את החלפת הטיפול. ההשפעה המיטיבה של הכדור מתחילה הכי מוקדם אחרי שבועיים, והולכת ומתחזקת בחודש הראשון לטיפול. ציפרלקס לא מגביר חרדה, אבל עם כל התופעות הגופניות בהחלט יתכן כי החרדה תגבר (בגלל המצב הגופני).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה