חרדה מאיבוד שליטה בהירדמות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/11/2007 | 09:15 | מאת: רצון

ממה נובעת החרדה מאיבוד השליטה בהירדמות? מלאבד שליטה בגוף ולא להתעורר? זה התחיל לי פתאום בגיל 22... מה הדרכים המקובלות להתגבר עליה? (פשוט להמשיך לנסות להירדם ולראות שלא קורה שום דבר?) ושאלה נוספת: לפעמים בלילה בעיקר, אני מרגיש קצת כיווץ באיזור הלב, זה קורה מחרדה אני כמעט בטוח... זה מפחיד אבל אני כמעט בטוח שאין בזה סכנה כלשהי לבריאות - האם ישנה סכנה לבריאות מחרדה? משהו יכול לקרות ללב? (אני בן 22... בריא..)

06/11/2007 | 23:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, בד"כ די קשה להתגבר על זה לבד. לפעמים זה אפשרי. הכי יעיל זה להגיע למספר פגישות הדרכה ע"י מטפל בשיטה קוגנטיבית-התנהגותית. בענין חרדה ובריאות-חרדה מתמשכת בהחלט פוגעת בבריאות הגופנית ומעלה את הסיכוי להרבה מאד מחלות. מדובר בנזק מצטבר לאורך שנים, ולא להשפעה שחרדה יכולה לעשות בחודשים או שנים בודדות.

07/11/2007 | 09:25 | מאת: אהבה

כשביתי היתה בת 6 עדיין הייתי צריכה להרדים אותה במשך שעה שעה וחצי כשאני יושבת על ידה ומחזיקה לה את היד. "אמא" היא אמרה לי פעם "כשאני מתחילה להירדם אני נהיית קטנה קטנה קטנה ואז אני נבהלת ומתעוררת מחדש". בסוף היא היתה נרדמת אבל לי לא היו חיים. יום אחד נכנס ידיד משפחה וראה את הסצינה המעייפת ואמר לי: תפסיקי עם זה. פשוט תתני לה לפחוד והיא תתרגל. אני חייבת לומר שהייתי (בשנות השבעים) אמא אלטרנטיבית למופת וחשבתי שהכל בחיים צריך להיות נעים (כלומר לילדים) ההערה של הבחור העירה אותי לעובדה שכדאי להיות גם הגיוניים וגם שכדאי לי להקשיב גם לצרכים שלי. עשיתי את זה בלב כבד וראה זה פלא תוך פחות משבוע הילדה התחילה להירדם כמו אחד האדם. היום היא מפצה על החסך הזה בזה שיש לה הרבה ילדים והיא מרדימה אותם במיטתה. מה לומדים מזה?? שעם כל דבר אפשר להתמודד לבד וגם שמכל דבר אפשר לעשות בעיה גדולה. זה רק שאלה של בחירה

09/11/2007 | 11:52 | מאת: רצון

הכוונה בשאלה - אי אפשר פתאום למות בגלל התקף חרדה חד פעמי? כלומר הלב פועם מהר, אתה רועד ו... זהו... לא מתים מזה נכון?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה