מחנק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/11/2007 | 00:20 | מאת: כרמית

שלום רב לפני כ8 שנים התחילו לי התקפי חרדה קשים ואני מטופלת בסרוקסט כבר שנים שאני מאוזנת ללא התקפים וולא תסמינים לפני מס ימים התחלתי להרגיש תחושת מחנק כאילו אין לי אוויר ואני לא מצליחה להכניס אותו לראות מעין לחץ קל בחזה וצורך לקחת כל פעם נשימה עמוקה יש לציין שאי עוברת תקופה של כחודש מאוד קשה, סבתא שלי שאני קשורה אליה מאוד חולה מאוד ןנצאת בהוספיס. הייתכן תחושות אלו ללא התקף חרדה כמו בעבר ? התופעה מוכרת לי משנים עברו אך כללו התקפי חרדה מה שכרגע אני מאוזנת אך הלחץ בחזה והמחנק מקשים ומדכדכים אותי מאוד. מה ניתן לעשות? תודה

06/11/2007 | 22:45 | מאת: ד"ר עופר שמגר

כרמית שלום, בהחלט יתכן שאלו תופעות חרדה שאינן מתפרצות במלואן כיוון שאת מטופלת. אם את לוקחת כדור ליום שווה לשקול להוסיף עוד חצי כדור למשך מספר חודשים. אם יש לך אפשרות כדאי גם לפנות לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה