מרשם לפרוזק- לרופא ולמי שיודע

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/11/2007 | 18:08 | מאת: עמיקם

שלום רב. האם רופא משפחה (בקופ"ח כללית) יכול לתת מירשם לפרוזק, או רק פסיכיאטור? (המניע לשאלה הינו מניע כלכלי). ובמיקרה שרופא המישפחה רשאי,האם הוא נידרש למכתב מפסיכיאטר, או הנחיה מפסיכיאטור בכל דרך אחרת? תודה.

04/11/2007 | 20:44 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עמיקם שלום, כיום לרופאי המשפחה יש אפשרות לתת מגוון גדול יחסית של נוגדי דיכאון וחרדה. אינני בעל מידע עדכני אבל עד לפני מספר שנים היה ניתן לקבל מרופא המשפחה סרוקסאט (קרוב משפחה של הפרוזאק) ומאז רק הוסיפו עוד ועוד תרופות לרופאי המשפחה. אין צורך בהמלצה מפסיכיאטר לקבלת הטיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה