חרדה - וכאב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/11/2007 | 19:40 | מאת: יואב

שלום, אם מישהו מזדהה עם מצבי ויודע על מישהו שפתר אותו בצורה כלשהי - אנא השאירו כאן הודעה. אני מרגיש מת. לפני שנתיים עברתי התקף חרדה לראשונה בחיי. אובחנתי בצורה מסודרת כסובל מחרדה, OCD והיפוכונדריה (איידספוביה). עברתי סדרת טיפולים מקיפה בתרופות (סרוקסאט 20 מ"ג ביום + לוריבאן לפי הצורך), בשיחות ובמפגשים קבוצתיים. כל אלה עשו את שלהם ואני כיום אדם אחר. האובססיביות שבי פחתה ב 90% וכך גם ההיפוכונדריה שבי. דבר אחד כמעט ולא השתנה - ואלה הכאבים העמומים שאני חש כל הזמן בידיים, בירכיים ובתוך הגולגולת. הם התחילו בצורה קיצונית וקשה עם התקף החרדה, נחלשו מעט, אך לצערי לא נעלמו בד בבד עם השיפור המבורך והנפלא במצבי הנפשי תודות לפסיכולוגית נהדרת שעבדה עימי ונבירה עמוקה בתוך נפשי. עברתי בדיקות אצל ראומטולוג ונוירולוג שמצאו אותי "תקין" מבחינתם. הגעתי אף למרפאת כאב וגם שם בפגישה אחת הבהירו לי שאין להם מזור לכאביי. אם כך, אני חוזר לנסות את הפסיכיאטרייה על תרופותיה ומה שיש לה להציע. שתייה מרובה מפחיתה אצלי את הכאב, וכך גם אוכל מתוק. לכן פירות מתוקים הם מושלמים עבורי. לוריבאן עוזר להפחתת הכאב והוא המוצא שלי בעתות מצוקה קשות. אבל אינני יכול לאכול פירות כל יום או להיות תמיד עייף מהלוריבאן, או להרשות לעצמי לתת להשפעתו להחלש עקב שימוש תדיר (קרה לי בעבר). היש תרופות אחרות שאוכל לנסות? אשמח אם תשתפו אותי בדעותיכם. כואב לי ואינני יכול לשאת בכך.

04/11/2007 | 00:27 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יואב שלום, חלק ניכר מהתרופות נוגדות הדיכאון הן בעלות פוטנציאל נוגד כאב. מדובר בעיקר בתרופות כמו סרוקסאט, סימבאלטה ואלטרול. התופעה שאתה מתאר לא מוכרת לי, אבל שווה לנסות אחת מהאפשרויות שהעלתי.

04/11/2007 | 16:34 | מאת: יואב

תודה על תגובתך, ד"ר שמגר. ניסיתי סימבאלטה למשך חודש אחד בו לא חל שיפור, והפסקתי עקב העלות הגבוהה. האם אלטרול נמצאת בסל? תודה! יואב.

04/11/2007 | 08:32 | מאת: אהבה

זוהי שיטה ייחודית של דיקור סיני שמתמקדת בהפחתת כאבים וגירויים עצביים לא נעים אבל יעיל ביותר, מניסיוני אין הרבה מטפלים בשיטה הזאת בארץ, לי ידוע רק על מרכז אחד שבו מטפלים ומלמדים דיקור גולגולת וזה בית הספר לרפואה סינית "אילימה" בגליל העליון. אם זה רחוק לך אולי תוכל יצור איתם קשר ולבקש הפניות

04/11/2007 | 20:52 | מאת: יואב

אני אבדוק זאת! תודה לך, וגם לד"ר שמגר... יואב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה