שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 17:19 | מאת: mit

לד"ר שלום! אני עוד מעט בן 25 לומד תואר ראשון שנה אחרונה. בגיל 20 התחיל המשבר הראשון שלי שבו אושפזתי חודש וחצי, ואז אמרו שזו סכיזופרניה .כמובן שבמשבר איבדתי קצת את הקשר עם המציאות אבל די מהר חזרתי לעצמי .שכחתי לציין שלפני המשבר למדתי 12 שנות לימוד ובגרות מלאה ותיפקוד תקין לחלוטין במאה אחוז (למרות שלא הייתי בנאדם חזק או טוב מי יודע מה בכושר גופני אבל לא הייתי חייב לנוח באמצע היום). . בזמן המשבר הייתי במסגרת לימודית תורנית ומה שאפיין את המצב לפני המשבר היה לחץ מאוד גדול בלימוד ולא הרבה שינה... . לאחר המשבר קיבלתי כדור שאני נוטל עד היום והוא ריספרדל 2 מ"ג. הבעיה היא שלאחר המשבר ישנו מצב שאני חייב (אבל חייב! לישון באמצע היום שעה-שעה וחצי) ואני מרגיש נניח אחרי ארבע עד שמונה שעות על הרגליים שאני צריך לשכב אפילו בלי לישון אלא לשים את הראש איפה שהוא על מיטה כמה דקות וזה חייב להיות בתנוחת שכיבה כדי שאני יוכל להחליף כוחות. . אין לי בעיה עם העירנות( אני יכול לישון 8-9 שעות ביממה וזה בדרך כלל מספיק אבל גם לא תמיד) אלא הרגשה שאם נשווה את זה למחשב אז כמו מחשב ישן שמתחמם מהר כך יש לי "הרגשה" ש"המוח" מתחמם מהר והגוף כאילו לא יכול לעמוד בעומס עוד. כמו כן ישנו שלב שאתה מרגיש שהגוף עומד לרעוד (כמובן שבפועל אין רעידות) ואם נניח לא ישנתי במשך היום אז אחרי זה קשה לי לתפקד טוב(בוא נגיד שאני יכול לראות טלוויזיה אבל יהיה קשה לי לעבוד). לאחר ארבע שנים אושפזתי שוב תוך כדי לימודיי באוניברסיטה . והגעתי לבית חולים במצב קטטוני ולאחר מספר חודשים מועט הייתי כבר על ספסל הלימודים מתפקד כאחד האדם עם כדור אחד ריספרדל שני מיליגרם(לפני המשבר השני הורידו לי את הכדור לחצי מליגרם עקב תיפקודי הטוב) אבל עדיין גם כשהורידו לא היה הבדל משמעותי מבחינת שינה ומ"בעיית המנוחה" .צריך לציין שאני מבחינה קוגנטיבית-מנטלית מתפקד מצויין בין מבחינת ריכוז, הצלחה במבחנים וכדומה. וכן עשיתי בדיקת c.t מוח והכל תקין וכן בדיקות דם שאלתי היא ממה לדעתך נובעת בעיית השינה?כיצד ניתן לפתור אותה?(אם בכלל) והאם יכול להיות שזוהי בעיה גופנית?(ואני לא מאמין כי לא היו לי שום בעיות לפני כן) אני חייב לציין שאני לא נוטל שום כדורים מלבד ריספרדל 2 מ"ג שאלה זו חשובה להמשך חיי בין מבחינת עבודה בין מבחינת נישואים וכו'

03/11/2007 | 22:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, התופעה שאתה מתאר יכולה להיות שייכת למחלה או לטיפול. לאור הנסיון המר בהפסקת הטיפול, לא הייתי ממליץ לנסות להוריד במינון. יחסית לתרופות אחרות ריספרדל לא נחשב מרדים, כך שיתכן שזה קשור למחלה. אז מה עושים? אפשרות אחת היא לנסות להחליף טיפול זה עלול להיות מסוכן, אבל אולי הכדור החדש יוכל להעלים את הסימפטום הזה. אפשר גם לנסות ללמוד לחיות עם זה. אהוד מנור ז"ל היה ידוע כמי שמקפיד על שנת צהריים של שעתיים בכל יום ובכל מצב. גם בטיולים לחו"ל, גם בסיטואציות אחרות. הוא טען שהוא לא זוכר שארע אי פעם שהפסיד שנת צהרים. אז כנראה זה אפשרי. כך או אחרת, מאחל לך הצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה