אשפוז בבית חולים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 14:02 | מאת: קרין חא

שלום וברכה רציתי לשאול בן אדם שמאושפז בבית חולים בגין דיכאון או חרדה אני מדגישה שלא מסוכן לחברה או לעצמו אלא הולך מרצונו בהוראת רופא ללא התנגדות והוא שפוי לגמרי בדעתו לאחר ניסיונות כושלים של טיפול הרופא בא ואמר לו תשמע צריך אשפוז האם הוא מאושפז בבית חולים רגיל או פסיכיאטרי? ומה אחר כך האם חייו יהיו רגילים לגמרי ובגלל האשפוז הוא לא יוכל ללמוד ולעבוד בעבודה רגילה ולקנות בית תוכל לספר לי על הנושא ולהרגיע אותי?

03/11/2007 | 22:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ההחלטה על מקום האישפוז מרצון נעשית בשיתוף פעולה בין האדם ובין הרופא. זכותו של המטופל לדרוש אישפוז במקום ספציפי. לא בטוח שהרופא יתמוך בזה, אבל במקרה זה תמיד יש אפשרות שלא להתאפז. אין בעיה לנהל חיים רגילים אחרי אישפוז. עבדתי שנים רבות במחלקה פסיכיאטרית וראיתי אינספור מטופלים שאושפזו וחזרו לחיים רגילים לחלוטין, עבדו, התחתנו וכו'. עצם האישפוז לא מהווה כל מגבלה בעתיד. אולי הוא רק יעזור לעתיד הטוב להגיע יותר מהר.....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה