קלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 11:31 | מאת: מישהו

שלום , עקב אבחון של OCD , אני התחלתי טיפול בפבוקסיל . עד שהפבוקסיל יתחיל להשפיע , אני לוקח כדור קלונקס (0.5mg) אחד בבוקר ואחד בערב. אני כבר לוקח שבוע את הקלונקס , אבל ככל שאני קורא יותר עליו אני חושש מתופעת ההתמכרות שלו . האם ממינון כזה ניתן להתמכר ? ואם אני יקח רק חצי כדור ביום וחצי בערב במקום כדור אחד זה יהיה פחות ממכר ? אנא הסבר קצת על גובה מינון ואורך תקופה שיכול להיות ממכר. תודה.

01/11/2007 | 22:55 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין קשר בין מינון להתמכרות, רק בין משך הטיפול להתמכרות. ככלל, טיפול פחות משבועיים הוא בעל סיכון נמוך להתמכרות. כמו כן, יש אנשים עם נטיה התמכרותית (סיגריות ועוד....) והם נוטים יותר להתמכר. אחרים לא מתמכרים בקלות. לא ניתקלתי כמעט במקרי התמכרות אצל מי שלא היו לו התמכרויות בעבר לאלכוהול, סמים ועוד. המיקרים הנדירים שכן מתמכרים בהחלט ניתים לגמילה הדרגתית בליווי הרופא, וזה לא נורא קשה (יותר קל מאשר להגמל מעישון, למשל....).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה