שאלה (היפוכונדרים- לא כדאי לקרוא מנסיון)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/10/2007 | 08:34 | מאת: גילה

ד"ר שמגר שלום רב, היפוכונדרית בת 28, טופלתי בעבר הלא רחוק בכדורים למשך מס' שנים. הפסקתי בגלל הריון, כרגע ללא טיפול. לאחרונה שמעתי שקפיצות בשרירים יכולות להעיד על מחלת הALS (שאני נורא פוחדת ממנה) ומאז שמתי לב שקופצים לי שרירים (בעת מנוחה) בכל מני מקומות בגוף ע"ב יומיומי. (גם לפני היה לי את זה במינון כלשהו, אך לא ייחסתי חשיבות) שאלתי היא- האם ייתכן שכל זה פסיכוסומטי? בתודה מראש

29/10/2007 | 20:21 | מאת: ד"ר עופר שמגר

גילה שלום, קפיצות בשרירים יכולות לנבוע מסיבות שונות, גופניות ונפשיות. ALS היא סיבה נדירה לכך. כדאי לפנות לנוירולוג לשם אבחנת הגוף והרגעת הנפש :-)

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה