התייעצות דחופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/10/2007 | 01:06 | מאת: עודי

שלום אני כותב שאלה זו עבור אימי. לאימי נטייה לדכאונות ולאחרי הפעם האחרונות (לפני כשנתיים) מטופלת בציפרומיל במינון של כדור וחצי ליום. לפני מספר ימים "נפל" על אימי ובעצם על כולנו פרטי מידע חדשים לגבי אבי. הוא ניהל ומנהל רומן מזה 15 שנה הכולל גידול ילדה מחוץ למסגרת הנישואים. אימי אישה חלשה בלשון המעטה ללחצים הנפשיים השפעות פסיכוסומטיות אשר מתבטאים בכאבי גב עזים וכן בכאבי ראש בבחילות ובחוסר תאבון. ברצוני לדעת האם מומלץ לבצע שינוי במינון הכדורים? עד עתה אבי סיפק לה את הכדורים, הוא רופא משפחה במקצועו, אולם איננו סומכים על שיקול דעתו. דבר נוסף שחשוב לי מאוד לדעת, האם כדאי לבקש ממנו לאמר לה את הדברים בצורה אחרת מהדרך הקשה שבה הוא עושה את זה? האם כדאי להתערב ולהיות איתה כאשר הוא מספר לה פרטים נוספים? האם מומלץ לארגן פורום משפחתי מסווים ולבקש מאבי לאמר את הדברים רק שם? אנחנו עוברים משבר קשה מנשוא, נעריך מאוד מענה במהירות האפשרית. תודה מראש והערכה רבה

29/10/2007 | 17:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עודי שלום, ממש לא כדאי שהוא ימשיך לטפל בה. בעניין ה"פורום המשפחתי"- זה יכול להיות פתרון טוב, אבל לא תמיד. תלוי במערכת היחסים המדוייקת במשפחה. הכי טוב שהוריך יפנו ליעוץ זוגי בכדי שיהיה גורם ניטרלי שיוכל לתווך בינהם בשלב הרגיש הזה, ובהמשך יעזור להם לבחון באופן מדוד את מערכת היחסים בינהם ולהחליט מתוך שיקול דעת האם ממשיכים יחד, ואם כן איך עושים זאת ואיך מתגברים על כל המטענים הכבדים הללו. ללא עזרה חיצונית זה הולך להיות ממש לא פשוט. הרבה הצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה