מעבר מ ציפראמיל 40 מ"ג ל ויפקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/10/2007 | 18:57 | מאת: יובל

שלום! אני מטופל החל מ 2/4/2007 בציטלופרם , התחלתי עם מינון של 10 מ"ג ועליתי כל פעם בעשרה מיליגרם עפ"י המלצת פסיכיאטר . החל מאמצע חודש יולי ועד היום אני מטופל בציפראמיל 40 מ"ג ליום. ומרגיש בשבוע האחרון סוג של "נסיגה" , כל מיני תסמינים שהופיעו בתחילת הדכאון מתחילים לחזור אבל צורה מאוד מאוד קטנה. דיברתי עם פסיכיאטר בטלפון והוא אמר שיכול להיות שהציפראמיל מחזיק אותי על הקצה ואולי אני צריך לעבור ל viepax 150 מ"ג ביום. אין לי מושג מה לעשות.... מה שחשוב לי לדעת האם יכול לקרות לי משהו? אני תמיד מפחד שיתפרץ אצלי איזה בעיה פסיכותית..... אני אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה ושבוע טוב.

29/10/2007 | 17:39 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יובל שלום, אינני יודע בשל מה אתה נוטל את הציפרמיל, אבל אני מניח שזה בגלל מצב דיכאוני כזה או אחר. בהפסקת הטיפול או החלפתו לא קורים מצבים פסיכוטיים. מאידך הפסקה מהירה מידי של הציפרמיל עלולה להיות מלווה בתופעות לואי לא נוחות כגון רעד, מתח וכאבי ראש. זה ממש לא מסוכן, אבל יכול להיות מאד לא נעים. אז חשוב לעשות את זה בהדרגה, לפי המלצות הרופא, ורוב הסיכויים שגם התופעות הללו, הקשורות להחלפה, לא יופיעו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה