OCD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/10/2007 | 11:03 | מאת: מישהו

שלום , יש לי OCD , כך לפחות אובחנתי. אני מתחיל טיפול תרופתי , וגם בנוסף את כל התהליך של הטיפול הקונקטיבי . השאלות שלי : 1)האם יש אפשרות שאני ארפה מזה לחלוטין ? 2)האם יש סיפורי הצלחות מרובות יותר מאשר כאלו שלא עזר להם ונישארו כך ? 3)לכמה זמן שאני אצפה ליטול את תרופות שנתנו לי (SSRI) ?

27/10/2007 | 16:28 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, עקרונית עם טיפול מתאים (שילוב של תרופות וטיפול קוגנטיבי) יש סיכוי מצויין לשיפור ניכר ולרוב אף העלמות כל הסימפטומים. מידת ההצלחה תלויה בהרבה מאד משתנים, כולל גיל, משך מחלה, עוצמת מחלה, רקע אישי תיפקודי ועוד. בד"כ הטיפול ניתן למספר חודשים לפחות, וממשיך בהתאם למצב. ברוב המקריפ עם הזמן ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה