הפסקת כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/10/2007 | 23:05 | מאת: ברוך

חבר טוב לוקה בהפרעה דו קוטבית. הוא מגיב יפה לתרופות ומתאזן הבעיה שאחרי תקופה הוא מפסיק כדורים ונכנס למאניה או דכאון שכרוך באשפוז מאחר והדכאונות הם קשים ופסיכוטים. שאלתי היא מדוע הוא מפסיק את הכדורים והאם זה חלק מהמחלה?

24/10/2007 | 18:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ברוך שלום, התופעה של הפסקת טיפול נפוצה יותר אצל חולים דו-קוטביים יותר מאשר בכל הפרעה אחרת. למה? לא ברור. השערה אחת טוענת כי הם מתגעגעים לתקופות של רוממות הרוח שהיו במצבים המאניים. אבל זה לא ברור לחלוטין. מנסיוני זהו מאבק לא פשוט. רוב המטופלים מבינים שהם גורמים לעצמם להתפרצויות חוזרות, ולמרות זאת מפסיקים. זה כמעט כמו נסיון לשכנע מעשן כבד להפסיק לעשן. הוא בד"כ מבין את כל הנזקים, אבל לא מצליח להפסיק.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה