קשירה לטיפול בבעית אלימות והשתוללות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/10/2007 | 06:04 | מאת: משה

לדוקטור שלום אשתי אובחנה כחולה בסכיזופרניה, אבל התרופות לא ממש עוזרות לה. וכמוו כן יש לה בעית אלימות. היא מרביצה, ובעיקר שוברת חפצים מתי שיהא מתרגזת. אולי אני עושה משהו לא בסדר, כי היא חושבת שהיא לא חולה ואני צריך להבהיר לה את זה יותר בנחישות. לאחרונה, קניתי מיטה, והתחלתי לקשור אותה כל פעם שהשתוללה. כמו שעושים בבתי חולים למשוגעים. בהתחלה לשעה, אז לשעתיים. אבל היא המשיכה בשלה וגם התחילה פתאום לקלל אותי ככה סתם. ורק אחרי שהתחלתי לקשור אותה לשלוש שעות היא נרגעה קצת. אבל לאחרונה גם זה לא עוזר. האם אתה ממליץ לקשור אותה ליותר זמן? היא כל הזמן אומרת שהיא לא חולה, ושאני מתעלל בה, אבל היא לא מבינה שזה רופא פסיכיאטר מווסמך קבע את זה, ובבית משוגעים יעשו לה אותו דבר והיא לא יכולה לעשות כלום. הפסיכיאטר אומר שזה חלק מהמחלה שלה, שהיא לא מבינה שהיא חולה, וגם שיש לה פרנויה. אני קיבלתי את הרעיון מבית החולים אברבאנל. חוץ מזה, זה כבר נהיה עסק לקשור אותה, אז חשבתי אם כדאי סוף סוף לאשפז אותה לתקופה של יותר משנה? שיקשרו אותה שמה? היא כבר אושפזה שלוש פעמים, ומשום מה זה לא מרגיע אותה. אולי ישנו לה את הטיפול התרופתי? אולי זריקות? אולי מכות חשמל? היא פשוט שרוטה. אפילו הילדים שלנו כבר אומרים שנאשפז אותה. מה אתה אומר?

23/10/2007 | 22:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

משה שלום, נשמע שמאד קשה להתמודד עם אשתך בבית. אני הייתי נמנע מלקשור אותה בבית. במידה ומצבה ישתפר בעתיד היא תתקשה לסלוח לך על כך. המצב נשמע קשה עד כדי כך שכדאי להגיע איתה לפסיכיאטר לצורך החלטה על שינוי בטיפול או אישפוז. אל תקח את הכל על עצמך. זה לא יעשה לכם טוב, בודאי לא לטווח הארוך.

24/10/2007 | 12:47 | מאת: רווית

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה