2 שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/10/2007 | 04:34 | מאת: שרון

1) האם יתכן מצב שללא הודעה למטופל אצל פסיכולוג או פסיכיאטר יהי נוכח בגלוי או שלא סטאז'ר, האם אפשר להתנגד? 2) יש בעיה קטנה שמטרידה אותי , אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה,אבל אפשר להגדיר את זה שסף המבוכה שלי נמוך , הדבר בולט שאני מובך לפעמים בסיטואציות שלא קשורות אלי. כיצד ניתן לטפל בכך? תודה.

23/10/2007 | 22:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שרון שלום, עקרונית חובת המטפל לעדכן אותך על כל מי שנוכח בחדר או צופה בכם מהצד. זוהי חובה חוקית. זכותך כמטופל לבקש טיפול ללא נוכחות סטאז'ר. יחד עם זאת חשוב שתדע כי גם המטפל שלך היה פעם סטאז'ר והוא למד דרך התבוננות בזמן טיפול של אחרים, ובלי זה כנראה הוא היה יוצא מטפל פחות טוב, כך שבעיניי זו כמעט מצווה לאפשר לסטאז'ר להיות נוכח בחדר. ועדיין, אם זה מפריע לך זכותך לבקש טיפול ללא נוכחותו. בעניין המבוכה- כאן יכול לעזור בעיקר טיפול פסיכולוגי, בד"כ זה תהליך טיפולי של לפחות מספר חודשים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה