מה ההבדל בין ציפרלקס לרסיטל? מה עדיף לטיפול בOCD?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 21:42 | מאת: יעל

קיבלתי מרשם לרסיטל היות ואני סובלת מחרדות וOCD , שמעתי שגם ציפרלקס טוב לטיפול בנושא, השאלה היא האם יש הבדל? מה התופעות לוואי של הכדורים והאם הן שונות? איזה כדור נחשב ל"קליל" יותר?

23/10/2007 | 21:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, "בגדול" מדובר באותו חומר. ובכל זאת- יש שוני. הסתבר כי הרסיטל (ציטלופרם) מכיל בעצם שני סוגים של חומר שהמבנה שלהם זהה לחלוטין, והם שונים בכך שמבחינה מרחבית הם נראים כמו תמונת ראי אחד של השני. הסתבר עוד כי רק אחד מהחומרים הוא פעיל והשני לא. החומר הפעיל זה הציפרלקס (אסצילופרם). לכן כדור של רסיטל הוא של 20 מ"ג ושל ציפרלקס הוא 10 מ"ג. לציפרלקס מעט פחות תופעות לואי והוא נחשב "קליל" יותר. מבחינת היעילות הם זהים, כיוון שבעצם זה אותו חומר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה