השמנה חריפה מכדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 09:28 | מאת: השמנה

לפני כשנה התחלתי בטיפול ברסיטל חצי כדור ביום, עקב השמנה חריפה , כ- 12 ק"ג ברציפות הוחלף הכדור ב - פבוקסיל מזמן ההחלפה עבור כחודשיים, ואין שום שינוי בירידה במשקל . האם יש זמן המתנה ? האם הכדור שהוחלף אכן מתאים ואינו גורם להשמנה..? האם יש כדור אחר שאוכל להחליפו בנוכחי..? תודה !

22/10/2007 | 20:23 | מאת: עופר שמגר

פאבוקסיל נחשב ככדור שיחסית אינו מעלה במשקל, אבל גם רסיטל נחשב כזה- כך שאי אפשר להסיק מסקנות ברורות מכך. כלומר- גם כדור שנחשב "טוב" מבחינה זו עדיין יכול לגרום אצל חלק קטן מהמשתמשים לעליה במשקל. וכנראה אתה בקבוצה קטנה זו. למה אתה לא יורד? שאלה טובה. קשה לדעת אם זה בגלל הכדור או שפשוט הגוף שלך כבר "התאזן" על המשקל הגבוה. מבחינת אפשרויות אחרות- פרוזק (אפקטין/פלואוטין) גם יחסית "טוב". בכל מקרה, צריך לשלב את השינוי בתרופות בדיאטה ופעילות גופנית. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה