סנטימנטליות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 04:58 | מאת: רונן

שלום, לכאורה זה נשמע ההפך מבעיה אבל אני מניח שמנסיונך אתה יכול לדעת שסנטימנטליות יתר יכולה להקשות על החיים . באופן כללי זה מתחלק לשני פנים, אחד מול אנשים והשני מול דברים שהם לא אנשים כמו חפצים . לגבי אנשים אין לי דוגמא רצינית כרגע אבל אתה רק יכול לתאר , יש מצבים שפשוט צריך לדעת לקבל החלטות להיפרד מאנשים וסנטימנטליות יתר מונעת את זה. ולגבי חפצים , לפעמים צריך להחליף דברים מסויימים (צריך ברמה של כמעט חובה) ואני פשוט יכול להישאר אם הישן זמן רב, או למשל הריהוט בחדר שלי שגורם לי באופן טבעי לזכרונות טובים מהעבר , לא משהו ספציפי אלא החדר כמו שהוא מרוהט כרגע גורם לתחושה טובה וקושי לעשות שינוי לדברים אחרים שאני רוצה כי אני מניח שבמקרה של חדר זה לא אסון גדול אם אני מחליט להישאר אם משהו ישן הבעיה היא שיש לי רצון להתחדש אך הסנטימנטליות יתר מונעת זאת . האם יש דרך לטפל בזה? תודה!

22/10/2007 | 20:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רונן שלום, בעיה היא כל דבר שמפריע לך. זו כמעט ההגדרה של בעיה. והטיפול? טיפול פסיכותרפיטי (= טיפול פסיכולוגי). אתה צריך מישהו שיעזור לך להבין את שרשי הקושי ויעזור לך למצוא את הדרך לשנות. אתה נשמע בחור עם מודעות עצמית גבוהה וזה תנאי מצויין לטיפול מוצלח. כשם שספורטאים טובים יכולים להרוויח יותר מאחרים כשהם מבצעים אימון עם מאמן צמוד, כך אתה תוכל להרוויח יותר מאחרים מטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה