דכאון וחוסר אנרגיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/10/2013 | 23:26 | מאת: צחי

שלום, בשנה וחצי האחרונות אני מטופל אצל פסיכיאטר בעקבות תחושת חוסר אנרגיה, חולשה שנמשכים כבר זמן רב מאד. עד כה לקחתי מספר תרופות בניהם צפרילקס, סרנדה, וולבוטרין, אדרונקס. חלקם אף במינונים גבוהים (וולבוטרין 450מג). לצערי אני לא מרגיש תחושת שיפור בהיבט שהכי מפריע לי שזה החולשה וחוסר האנרגיה. אני כן מרגיש את השפעת התרופות שמעוררות אותי מנטלית אך הגוף עדיין תשוש, עייף,כבד ויש רצון כל הזמן לנוח במיטה - כל פעולה פיזית קשה אף על פי שיש רצון ומוטיבציה רק שהגוף "בוגד". במימד הרפואי ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות בכדי לשלול בעיה רפואית אחרת לבעייתי. אם כי תמיד ישנה את תסמונת התשישות הכרונית הבלתי מוסברת. אני מבצע ספורט באופן קבוע, שומר על אכילה נכונה. בפגישה האחרונה עם הפסיכיאטר הוא אמר שאינו יודע לאן להמשיך וכי עלי להשלים עם המצב כפי שהוא (שאיני יכול! זה מתכון לחוסר הנאה מהחיים) או ללכת לפסיכיאטר נוסף. אני די מיואש, על גבול החסר תקוה. לא יודע לאן להתקדם, חשבתי לבקש פה עצה. ביקשתי מהפסיכאטר אולי לנסות טיפול ברטלין לדכאון (קראתי שלעיתים זה עוזר) או במודפיניל אך נתקלתי בסירוב שכן זה לא בהתוויה של התרופה. אנא עזרו לי. תודה!

06/11/2013 | 18:58 | מאת: עדי

תישמע יש המון תרופות מעוררות כפי שאתה בעצמך ציינת מה שיכול ליהיות הוא שאתה עם נרקולפסיה זאת הפרעה של עייפות ותשישות תנסה להיתגבר ותישאל את הרופא מה עושים זה לא פייר שתמשיך כל הזמן ליהיות עייף וחסר אנרגיה תרגיש טוב ובהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה