night teror attacts

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2007 | 21:17 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב לקחנו את בננו בן החמש למיון לאחר שבאמצע הלילה התעורר בצעקות ומלמל במשך עשרים דקות מלמולים חסרי פשר , לא הגיב לדברינו ולא שיתף פעולה. במהלך הנסיעה לבית החולים התעורר בהדרגה ועד שהגענו הוא חזר לאיתנו לחלוטין, מצב רוחו היה מרומם והוא לא זכר דבר מהאירוע. מאוחר יותר הרופא במיון הגדיר את מצבו כ night teror attacts הוא צין כי יתכן ומדובר באירוע חד פעמי וכי אם יישנה הדבר עלינו לפנות לנוירולוג. מספר שאלות: כשעיינתי בחומר ספרותי גיליתי כי מדובר בגילאים בוגרים יותר (11) ולא בגילאי 5. האם עדיין ההגדרה תקפה? בנוסף, אם יישנה הדבר , מה עלינו לעשות? האם לזרום עם התופעה ולחכות שתחלוף, האם היא תחלוף במשך הזמן? עליי לציין כי מדובר בילד בריא ומקסים, מאוד אינטיליגנטי, עובדה שלעיתים מביאה לפחדים 'בוגרים' גם במהלך היומיום. אשמח לשמוע תשובות, תודה מראש.

21/10/2007 | 23:06 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לאמא שלום, אינני מומחה בפסיכיאטריה של הילד לכן לא אוכל להתייחס לשאלותיך. כדאי לפנות למומחה בפסיכיאטריה של ילדים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה