בנוגע לשאלה שכבר נשאלה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2013 | 17:40 | מאת: po

שאלתי פעם בפרום האם תרופות snri/ssri לא יוצרות תלות או ממכרות ואמרתם בפרוש שלא. אבל האינטרנט מלא במידע על סינדרום הפסקה/נסיגה. אז אולי ההגדרה הנכונה ומדויקת היא לא התמכרות אך כן קיים סינדרום הפסקה שבמקרים קיצונים נמשך גם כמה חודשים. האם בתור רופאים אתם באמת לא מכירים את הסינדרום הזה? ואתם שוללים את קיומו? אני כבר כמה חודשים סובל ממנו ולא יודע מה לעשות. מצרף קישור עם מקור מידע כהוכחה: http://en.wikipedia.org/wiki/SSRI_discontinuation_syndrome

21/10/2013 | 17:56 | מאת: po

מה עושים אם התסמונת לא חולפת גם לאחר שלושה חודשים?

שלום PO, תסמונת (סנדרום) הפסקה אכן קיימת. במיוחד עם התרופות במשפחה זו שמסולקות מהר ממחזור הדם כמו סרוקסט (שם החומר הפעיל paroxetine) והרבה פחות עם פרוזאק (שם החומר הפעיל fluoxetine), שנשאר בדם שבועות. תסמונת ההפסקה אינה נקראת תסמונת גמילה מכיוון שאין עם התרופות במשפחת ה- SSRI תסמונת של תלות, שגמילה היא חלק ממנה וההשפעות המוחיות של תרופות במשפחת ה- SSRI קורות במקומות אחרים במוח מאשר המקומות עליהם משפיעים חומרים ותרופות שיוצרים תלות. תסמונת ההפסקה היא לרוב חולפת תוך ימים עד שבועות. אם היא נמשכת 3 חודשים ולא פוחתת, כדאי שתפנה לפסיכיאטר ותבחן את האפשרות שמדובר במשהו אחר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה