ציפרלקס שהפסיק לעבוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2013 | 12:35 | מאת: טל

הנני מוטלת 6 שנים ציפרלקס 20 מ"ג ששינה את חיי לטובה!!!!! לפני 3 חודשים ילדתי ופתאום הוא חזר בבוקר אייני יכולה לתפקד משלשלת וזרמים של חרדה בידיים אם אני לוקחת חצי קסנקס החיים נראים אחרת. מה עושים? מעלים מינון? ממשיכים עם הקסנקס למה זה קורה שאני תחת כדור שעזר מאוד

23/10/2013 | 07:30 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טל, מזל טוב, לשאלותייך: מה עושים? מעלים מינון? ממשיכים עם הקסנקס? מינון של 20 מ"ג ליום ציפרלקס הוא מינון מירבי ולרוב לא מומלץ להעלות אותו. קנסקס הוא תרופה שיכולה לתת הקלה רבה ולכן לא מפתיע שהחיים נראים אחרת כשאת נוטלת אותו. הבעיה עם קסנקס היא שבנטילה קבועה זה חומר מאד ממכר. אז ראשית כל אני ממליץ ליטול קנקס XR ולא קנקס רגיל. הקנקס XR נספג לאט ובהדרגה ולא בבת אחת כמו התכשיר הרגיל ולכן הוא הרבה פחות ממכר. במקביל כדאי שתפני להתייעצות עם פסיכיאטר כדי לחשוב על החלפת הטיפול בציפרקלס. למה זה קורה שאני תחת כדור שעזר מאוד? שאלה מצוינת. בגלל השאלה הזו, צריך לדעתי גם לעשות בדיקות רפואיות כלליות כדי לבדוק אם המחושים הגופניים שיש לך הם אולי תוצאה של מצב רפואי כללי ולא פסיכיאטרי. חשוב שתדעי שגם אם אין לך מצב רפואי כללי חדש כלשהו, הריון ולידה הם אירועים רבי עוצמה- מכל הבחינות- מערכות גוף רבות מושפעות, ביניהן המוח, מה שמביא בין השאר לתנודות ושינויים רגשיים שיכולים להיות חזקים מאד. יכול להיות שהכדור שעזר בעבר פשוט לא מספיק בשביל לעזור להתמודד עם כל זה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה