שימוש בתרופה נגד דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2007 | 16:46 | מאת: משה

שלום רב, הכרתי בחורה שמשתמשת בתרופה מרוניל 75 ס.ר., CLOMIPRAMINE HCI 75 MG היא סיפרה לי על טיפול בדיכאון , אבל אני חושש מאוד לגבי מצבה הנפשי ולגבי השפעתה על הקשר הזוגי. אשמח להבין ולדעת יותר על הטיפול התרופתי. תודה.

21/10/2007 | 22:55 | מאת: ד"ר עופר שמגר

משה שלום, אין קשר בין הטיפול למצב הנפשי. הטיפול שהיא מקבלת מעיד על כך שיש לה דיכאון- ולא כלום מעבר לכך. הוא גם מעיד שהיא בחורה שלוקחת אחריות על חייה ודואגת לטפל בקשייה, ואם היא סיפרה לך על זה זה מעיד שהיא מספיק בטוחה בעצמה ופתוחה. מה שמפריע לקשר זוגי זה לא דיכאון, בודאי לא אם הוא מיוצב ומטופל, אלא האישיות והאופי. וזה לא קשור לדיכאון. אז איך האופי שלה? זה רק אתה יודע. ורק אתה תחליט. כך או אחרת- בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה